maandag 30 november 2015

Op onze vensterbank

Ze staan klaar, de schoenen voor Sinterklaas. We hebben ze gevuld met allerlei lekkers. Hopelijk vergeet de goede man ons niet. Wie z'n schoen nog niet meebracht; morgen kan het nog.

dinsdag 24 november 2015

Of we al ooit?

Of we al ooit in de herfst met bladeren hadden gegooid, vroegen ze in ons themaschrift van W.O.. De koe bij de horens gevat en bladeren over ons hoofd gaan gooien. Het was per slot van rekening herfst.

maandag 23 november 2015

Regenboogglazen

Een stukje rood, een stukje geel een een stukje blauw crêpepapier en zeven glazen met water. Daarmee maakten we in de klas een regenboog na. Een herfstexperiment, zo noemen we dat. Lukt het jullie thuis ook?

dinsdag 17 november 2015

Wij zien de herfst al

2a en 2b trokken er vandaag op uit om de herfst te spotten. Met onze rolletjes konden we heel gericht kijken, luisteren en ruiken. En in de winter, lente en zomer gaan we opnieuw.

maandag 16 november 2015

De wereldberoemde ballonnetjes

Maaltafels op de pc, de tablet of de smartphone oefenen. Het kan met deze link.

Kruis de tafels die je nog niet kent weg, en dan komt alles goed.

Veel tafelsucces.

Het ei-lied

We leerden woorden met 'ei' en met 'ij' schrijven. Wil je naar het ei-lied luisteren?

Hier kan het.

zondag 8 november 2015

Poppenkasten ontwerpen

Kleeft stof op karton? Of gebruik je beter een niettang? Hoe maak je zo een decorgordijntje op maat? Ah, door stof te scheuren en niet te knippen. Vraag dat maar aan de sloebers van het tweede leerjaar.

We maakten meer dan 30 verschillende poppenkasten.

Verknal geen afval

Wat is PMD? En waar hoort een leeg blikje thuis? Wat is KGA? En wat doe je met oud papier? Wij gebruikten de afvalknaller om dat allemaal in te prenten?

Of het leuk was? Ja, natuurlijk.

Dag van de jeugdbeweging

Jaarlijkse foto van onze Rotselaarse Scouts. Als de tafels gedekt of een balk gesjord moet worden? Op deze kanjers kan je rekenen. Eten koken en in een tent slapen? Voor deze Scouts is dat geen probleem.