maandag 29 april 2013

Kermis in Rotselaar-Heikant

Ella geeft alles en meer. Brommers, eendjes vissen, een paardenmolen en een ballenkraam. We konden ons hartje ophalen. De middenstand regeert het land, dank u Jomme en Fred voor de tickets.

Meester Paul

Tijdens het weekend vernamen we dat meester Paul is overleden. Het nieuws sloeg in als een bom. Meester
Paul was vele jaren de bezieler van de Interscholencross en wist in zijn vijfde leerjaar de kinderen uitermate te boeien met onderandere zijn lessen geschiedenis. Paul was een crack! We gaan hem missen. En willen onze deelneming betuigen aan zijn familie!

vrijdag 26 april 2013

Tien maal zes

Hier het resultaat van één van de magopdrachten. Marie-Laure stelt u trots tien maal zes voor. En wel met legoblokken. Knap hé?

De tienminutentesten komen er binnenkort weer aan. Wie zal de sloebers van het tweede leerjaar verslaan?

woensdag 24 april 2013

Maaltafeltiendaagse

We zitten er midden in, in de maaltafeltiendaagse. Teken een olifant met vijf maal drie poten, was één van de opdrachten.
Hiernaast zien jullie de Lilifant.

maandag 22 april 2013

Herk-de-stad en Zutendaal

Eerst een tof bezoek aan de aardbeienserre van papa Francis. We kregen er een professionele uitleg over het kweken van aardbeien. Van hommels over hele kleine beestjes naar mazouttanks en waterreservoirs. Dank jullie wel!

Dan naar het blotevoetenpad; kiezel, zand, water, grond, schilfers, hout, een schitterende uitkijktoren een een doolhof. Gelukkig was Arne niet te beroerd om voor ons de krokodillen te verjagen.

donderdag 18 april 2013

Blote voeten tussen de aardbeien

Maandag bezoeken we met 2a en 2b de aardbeien van de papa van Hendrick en daarna rijden we naar Zutendaal om op onze blote voeten door de natuur te stappen.

We maken er een gezellige dag van!

maandag 15 april 2013

Maaltafeltiendaagse

Vandaag startte de maaltafeltiendaagse. Elke dag oefenen we in de klas. En elke avond oefenen jullie thuis.
Wie maakt er elke dag de mag-opdrachten? We zijn benieuwd.