dinsdag 19 juni 2012

Het sparen gaat door!

Steeds meer mensen, en bedrijven sparen met ons mee. Dat is fantastisch. Ook na de grote vakantie sparen we gewoon verder. Zeg het voort, zeg het verder!

Klik op de foto voor een groter beeld.

maandag 18 juni 2012

Dons-brood

Wolfsdonk - stop - auto - stop - bakkerij - stop - Dons - stop - broodje - stop - donut - stop - lekker - stop - hygiëne - stop - veel geleerd - stop - dank - stop - ouders en grootouders - stop.

woensdag 13 juni 2012

Bokrijk

Morgen rijden we met de bus naar het verleden; naar Bokrijk. Sabine, Jill en Frank beloven niet echt hoogzomer. Denken jullie aan gepaste kleding?

maandag 11 juni 2012

Bakker voor één dag!

Ogen zo groot als donuts, die heb ik vandaag gezien bij de kids van 2B. Ze keken vol verwondering en likkebaardend rond achter de schermen van bakkerij Dons in Wolfsdonk.

Ze zagen een mega-kneedmachine, een hangmatmachine voor deeg, koelkasten waar de hele klas wel twee keer in paste, overheerlijke donuts die ze mochten opsmikkelen, deeg dat gekneed werd in leuke vormen en goudbruine broodjes die net op tijd uit de oven kwamen zodat we ze konden meenemen naar school.

Volgende week is het de beurt aan 2A, dan worden zij bakker voor één dag en misschien ziet meester Jeroen dan ook dat ogen zo groot als donuts kunnen worden.

Nog eens een dikke dank u wel voor alle mama's, papa's, oma's en meester Leo's die gereden hebben en ook natuurlijk aan bakker Geert en zijn personeel!

zondag 10 juni 2012

Fijne vaderdag!

Een hele fijne vaderdag gewenst aan alle papa's!

De weergoden zijn onze tweedeklassers goed gezind en hebben (tot hiertoe) gezorgd voor weer dat ideaal is voor bij het cadeautje.

Enkele vroege vogels zijn daar reeds van aan het profiteren, dat bewijst dit briefje aan het raam in de Broekstraat.

vrijdag 8 juni 2012

Kloklezen

Een van de Olympische opdrachten is kloklezen. Ja, ja, ook een vorm van lezen, natuurlijk. Hier zien jullie Hannes die als een echte prof in de lens kijkt. Net na een partijtje kloklezen.

Kwart voor twee

We verwachten morgen, zaterdag, alle kinders om 13.45 uur op school. Dan maken we ons klaar voor het grote optreden. Willen jullie het liedje al eens horen? Hier is ie.

donderdag 7 juni 2012

Ondersteboven van schrijven

Het lijkt besmettelijk. Linus leest Ondersteboven. Maar Merel is al in een gevorderd stadium: ze schrijft Ondersteboven. Als dat maar goed komt?

Britt, wil jij eens aan je mama vragen of daar iets tegen bestaat?

dinsdag 5 juni 2012

Schoolfeest-kleding

Voor het schoolfeest zijn we op zoek naar witte turnsloefkes. Een wit (liefst zo wit mogelijk) T-shirt en een gekleurde kniebroek in het rood, in het groen of in het blauw.

Zien jullie dat zitten?

maandag 4 juni 2012

Boek-tafeltennis

Thibeau leest een boek in zijn bed. En hij doet dat goed. Thibeau droomt 's nachts over het boek dat hij in zijn bed leest. En hij doet dat goed.

Thibeau wordt een gouden leesbeest.

zondag 3 juni 2012

Ondersteboven-kano-varen

Ze mogen zich in Londen klaarhouden want Michaël is helemaal klaar om goud te halen. En wel in de discipline 'ondersteboven-kano-varen'.

Zet het podium maar klaar!

(Andere foto's? Laat maar komen.)

vrijdag 1 juni 2012

Mmmmm!

'Van waar komt die lekkere geur?' vroegen velen zich vandaag af. Wanneer ze hun neus volgden, kwamen ze zeker in het tweede leerjaar uit! Daar werden frietjes en kipnuggets met smaak opgepeuzeld en de vingers daarna grondig afgelikt.
Een dikke duim voor de bakmama's die de frietjes lekker krokant bakten en er een lekker sausje bij serveerden.